יום שלישי, 10 בפברואר 2009

שלום רב,

אני מקווה כי הצבעתם בבחירות וכי נהניתם גם מן הפרץ היפה והמרגיע של חורף.

כמה הודעות קצרות ומשמחות: בשני ימי שישי הקרובים צפויים להיערך בדוג'ואינו מבחנים: ביום שישי הקרוב מבחן לחגורה כחולה לארמן, וביום שישי הבא (20.2.09) מבחן לחגורה חומה לאורן.
מה שנקרא "חורף חם". כולם מוזמנים!

להתראות על המזרן.
חיים

נ.ב.
הרהור על תוכנית רדיו:
מדי יום ב', כאשר אני בדרכי במכונית לדוג'ו, אני תמיד שומע תוכנית ברשת ב' שמתחילה בשעה שמונה בערב. התוכנית מוקדשת לענייני "בריאות ותזונה בריאה" או משהו כגון זה, ולעתים היא נוגעת בעניינים הקשורים בקי של הגוף ולכן גם באייקידו.
הפעם, לאור חג ט"ו בשבט, התארחו בתוכנית מהנדסי מזון (פחרות וירקות) ממכון וויצמן. במהלך התוכנית למדתי שתות השדה, שאני כל-כך אוהב, הומצא בשנת 1766. מה שהיה משונה זה שמישהו מן הפרופסורים שם ידע את השנה בה הומצא הפרי. בצורה נאיבית אני רגיל חשוב על פירות ועל ירקות כנתונים ולא כמומצאים, כטבעיים ולא טכנולוגיים...
היכן שאיבדתי את הנאיביות שלי היה כאשר הבנתי שהתוכנית כאילו נסובה על בריאות ומה בריא ונכון לאכול, אולם מהנדסי הפירות והירקות אמרו במפורש שעליהם "לאזן" שיקולים משיקולים שונים כאשר הם מפתחים זני פירות וירקות. בין השיקולים האלה מצויים: עמידות הפרי/ירק בפני פגעי מזג-האוויר ובפני מזיקים שונים, אורך "חיי המדף" של הפרי/ירק (נשמע קצת כמו ספר), גודלו, צבעו, טעמו ונפחו של הפרי/ירק ועוד ועוד. אה כן, גם הזכירו שם משהו על בריאות.
כך שכל התוכנית המוקדשת לכאורה לתזונה נכונה ולבריאותינו, נסובה סביב הנדסה גנטית של פירות וירקות שמה שמניע אותה זה בראש ובראשונה שיקולים וכוחות כלכליים הנעשים מנקודת מבט של החקלאים, המשווקים והמוכרים...

חיים

אין תגובות: