יום שבת, 3 בינואר 2015

יום שישי - מחשבות אחרי שיעור

חברות וחברים שלום,

 

שמחתי להזדמנות להחליף את שלומי סנסיי בשיעור של יום שישי בבוקר. השיעור הראשון בדוג'ו בשנת 2015J!

לאור תוכנית האימונים השנתית, עבדנו בשיעור על קוטגאשי, והספקנו שתי התקפות בסיסיות (טכניקות קיו): קטהטה-קוסאדורי (תפיסת-יד נגדית) קוטגאשי, ושומנאוצ'י (מכה-חזיתית) קוטגאשי. עבדנו בתחילה בקצב איטי, ואחרי כן בקצב מהיר יותר, בתחילה עם יד ריקה, ואחרי כן עם מה שמצאנו בדוג'ו (סכינים, אקדחים, נבוט מפלסטיק ונונצ'אקו). עבדנו בזוגות ובקבוצה.

הדגשים היו על השתלבות עם ההתקפה ו'פתיחת הדלת' בצורה אלגנטית, מצד אחד, ועל הריאליות של ההתקפה, מצד שני.  באשר לאלגנטיות, הדגש פה היה על הובלת הקי של התוקף קדימה, וניהול הטכניקה תוך כדי שמירה על תנוחת גוף טובה ונאה. לא להתכופף יותר מדי במהלך הטכניקה או בסופה, וממילא לא לעשות שימוש רב בכוח (שמביא לתנוחות ולתנועות לא יציבות ולא אסתטיות). באשר לריאליות של ההתקפה, שמנו לב שתפיסת יד אינה רק אחיזה, ושהתקפת תפיסת-יד (כל סוגי הקטטה) טובה ויעילה אינה כרוכה בלחיצה מאוד חזקה ומועכנית של פרק ידו של האוקה. אלא, אחיזת-יד היא עצמה סוג של התקפה וחיבור, ואם היא נעשית בצורה נכונה היא אינה מאפשרת לאוקה תנועה חופשית, ולמעשה היא גם מאפשרת לנגה למשוך בעוצמה ובקלות יחסית את האוק. ניסינו את בשיעור וזה עבד מצויין. (אפשר לנסות בבית!)

מחשבותיי לאחר השיעור עסקו באיך למנוע מהאוקה לנסות לתפוס את היד התוקפת של הנגה בעת הביצוע של טכניקת קוטגאשי. "חיפוש" היד גורם לאוקה לאבד קשר עם הגוף של הנגה ועם הקי שלו בכללותו. אחד הפתרונות שחשבתי עליהם הוא שהאוקה יכול לנסות לשנות את התנועה ביחס להתקפה של הנגה: לא לנסות "לתפוס" את היד של הנגה, אלא להשיב תנועת התקפה בתנועת התקפה (כמו במראה), וכך לרדת עם היד התוקפת שומנאוצ'י עם יד התוקפת שומנאוצ'י. כך היד של האו תהיה מעל היד של הנגה בצורה נוחה לביצוע של קוטגאשי, ללא צורך לנסות "לתפוס" את היד התוקפת. 

מאוד נהניתי ללמד, וגם ללמוד. השיעור, והאיקי-טאיסו בתחילתו, היו עבורי חוויה עוצמתית. תודה לאיקידוקא שבאו והתאמנו ושיתפו באנרגיה.

שנת 2015  שלווה ובטוחה ובריאה, עם טכניקות אלגנטיות!

חיים 

אין תגובות: